„A helyi élelmiszerrendszer jövője a Zala Termálvölgyében” műhelynap

hétfő, 2015, március 9 - 09:00 - 16:00

MEGHÍVÓ

„A helyi élelmiszerrendszer jövője a Zala Termálvölgyében” Műhelynap

A Zala Termálvölgye Egyesület szervezésében, a „Közös kertünk: Zala - Fenntartható táj(újra)használat a Zalai-dombság területén” című projekt keretében kerül 2015. március 9-én megszervezésre „A helyi élelmiszerrendszer jövője a Zala Termálvölgyében” műhelynap, amelyre szeretettel meghívjuk.

Műhelynap időpontja: 2015. március 9. hétfő, 9.00 óra
Műhelynap helyszíne: Művelődési Ház-IKSZT, 8394 Alsópáhok, Dózsa Gy. u. 4.

A rendezvény programja:

  • 8.30 - 9.00 Résztvevők érkezése, regisztráció
  • 9.00 - 9.10 Köszöntő - Guitprechtné Molnár Erzsébet, Zala Termálvölgye Egyesület elnöke
  • 9.10 – 9.40 Az élelmiszer előállítás, mezőgazdaság jövője - Dilemmák és kihívások a helyi élelmiszerrendszer fejlesztésébenelőadó: dr. Kujáni Katalin, Földművelésügyi Minisztérium szakreferense
  • 9.40 – 10.00 A vidék megújítása a fiatalokon keresztül - Innováció és fiatal gazdák Zala megyébenelőadó: Süle Katalin, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Zala megyei Elnöke
  • 10.00 – 12.30 Műhelybeszélgetés 4 témában – World Café módszerrel
  • ---10.00 - 10.48 Vitaindító előadások
  • ---10.48 - 11.00 Terem átrendezése / Kávészünet
  • ---11.00 - 12.30 Forgószínpadszerű kiscsoportos beszélgetések
  • ---A műhelybeszélgetés témái:
  • ------Gazdálkodó települési közösségek? Mi az önkormányzatok, civilek szerepe a mezőgazdaság, élelmiszerellátás területén? - moderátor: Szabados Zsuzsanna, Éltető Balaton-felvidékért Egyesület munkaszervezet vezetője
  • ------Kik és hogyan fognak megélni a mezőgazdaságból a jövőben térségünkben? - dr. Kujáni Katalin, Földművelésügyi Minisztérium szakreferense
  • ------Tájhasználat most és a jövőben - moderátor: Fehér Csaba Endre, Fehér Holló Természetvédelmi Egyesület elnöke, gazdálkodó
  • ------Helyi élelmiszer, helyben feldolgozva, helyben értékesítve, helyben fogyasztva? - moderátor: Szabadkai Andrea, Kisléptékű Termékelőállítók és Szolgáltatók Országos Érdekképviseletének Egyesülete elnöke
  • 12.30 – 13.00 Összefoglalás a beszélgetésekről
  • 13.00 – 14.00 Ebéd
  • 14.00 – 16.00 Műhelymunka a térségi helyi élelmiszerrendszer fejlesztéséről – mit tehetünk mi? – Fókuszban: helyi élelmiszer az idegenforgalomban

A részvétel ingyenes, ugyanakkor a férőhelyek korlátozott száma miatt előzetes regisztrációhoz kötött.
Jelentkezni legkésőbb 2015. március 4. szerdáig ezen az elektronikus felületen lehetséges: http://goo.gl/forms/vqzqcr8qxt.
További információ a Zala Termálvölgye Egyesület munkatársainál: 83/361-305, info@zalatermalvolgye.hu.
Szeretettel várjuk a téma iránt érdeklődő gazdálkodókat, termelőket, vendéglátókat, az önkormányzatok és civil szervezetek képviselőit!

Tisztelettel:

Guitprechtné Molnár Erzsébet, elnök
Zala Termálvölgye Egyesület