Eredemények

A projekt keretében hamarosan elkészül és közzétételre kerül több tematikus kiadvány (Csalogató dombhát, Hegyháti megoldások, Fenntartható földhasználati ötlettár). Az érdeklődők 3 zalai tanulmányúton is részt vehetnek 2014. augusztus-szeptemberben.
Zalaszentgrót városközpontjában 2014. év során megépül és megkezdi működését egy fenntartható kertészeti-gyümölcsészeti közösségi mintakert. A bemutatóhelyen a gyakorlatban lesznek megismerhetők a természetközeli konyhakertek, gyógynövény ágyások és gyümölcsösök műveléséhez szükséges – ma még kevésbé elterjedt – technikák.
A több hektáron tevékenykedő cserszegtomaji egyetemi borászat területén kerül kialakításra egy szőlőművelési mintakert. Kitáblázásra kerülnek az egyes fenntartható agrotechnikákat alkalmazó szőlősorok, így az érdeklődők vegetációs időszakokban megtekinthetik azokat. Felújításra kerül továbbá egy meglévő gazdasági épület, amely a jövőben munkateret, kiszolgáló helyiségeket és előadó tereket biztosít majd a fenntartható szőlőművelés, szaporítás elméleti és gyakorlati bemutatásához.